Përjeto një realitet të ri me shpejtësinë
2.5 Gbps dhe teknologjinë Wi-Fi 6

Digicom në bashkëpunim me Nokia ka përfunduar me sukses implemetimin e teknologjisë XGSPON për hërë të parë në Shqipëri dhe Rajon. Kjo teknologji së bashku me gjeneratën e fundit Wifi 6 sjellin një realitet të ri të cilësisë së internetit për familjet dhe bizneset shqiptare, shumë më të shpejtë, më të sigurt, dhe stabël për më shumë shërbime e pajisje njëkohësisht. Duke ndarë një vizion të përbashkët europian, përmes këtij investimi bëjmë të mundur ndërtimin e Shoqërisë Digitale Gigabit tani edhe në Shqipëri. Vizioni ynë shkon përtej klientëve tanë për një cilësi superiore të internetit për të gjithë, me standartet më bashkëkohore europiane.

Infrastruktura jonë e rrjetit siguron shpejtësinë më të lartë dhe të qëndrueshme të internetit, duke ju ofruar besueshmërinë dhe stabilitetin që meritoni. Nëse jeni adhurues i lojrave online, punoni nga shtëpia apo në zyrë, dëshironi të keni në lidhje shumë paisje apo përdorues, paketa jonë e internetit 2,5 Gbps është zgjedhja ideale për një eksperiencë të jashtëzakonshme.

Me lidhjen 2.5 Gbps mund të:

 • Përjetoni një përvojë më të mirë në internet për shumë përdorues dhe pajisje të lidhura në rrjet në të njëjtën kohë,
 • Transmetoni përmbajtjen tuaj të preferuar - video UHD, filma dhe TV - praktikisht pa bufferim ose kohë vonese,
 • Bisedë me video me miqtë dhe familjen pa audio/video të dobët ose rënie të lidhjes,
 • Shkarkoni ose ngarkoni atë që ju nevojitet - skedarë, foto dhe video - me shpejtësi të pabesueshme,
 • Mund te luani lojrat tuaja të preferuara ne cloud pa vonesa

Avantazhet e teknologjisë Wi-Fi 6

Icon 1

Shpejtësi më të larta

Icon 2

Rezolucion 4K

Icon 3

Më shumë paisje të lidhura dhe mbulim më të gjerë

Icon 1

Siguri më të lartë

Icon 2

Luaj pa LAG

Icon 3

Rrit jetëgjatësinë e baterisë

Teknologjia
Wi-Fi 6

Wi-Fi 6, i njohur gjithashtu si 802.11ax, është gjenerata e fundit e teknologjisë Wi-Fi e cila është projektuar për të ofruar shpejtësi më të larta, kapacitet më të madh të rrjetit dhe rritje të jetëgjatësisë të batersië së paisjeve.

Këtu janë disa veçori dhe përfitime kryesore të Wi-Fi 6:

Shpejtësi më të larta: Wi-Fi 6 mund të ofrojë shpejtësi më të larta me valë në krahasim me standardet e mëparshme Wi-Fi. Ai përdor teknika të avancuara si aksesi i shumëfishtë i ndarjes së frekuencës ortogonale (OFDMA) dhe MIMO për të mundësuar transmetimin më efikas të të dhënave dhe mbështetjen e shumë pajisjeve në të njëjtën kohë.

Përmirësimi i efikasitetit të energjisë: Wi-Fi 6 përfshin veçori si Target Wake Time (TWT) dhe mekanizma për të optimizuar dhe kursyer energjine, të cilat ndihmojnë në ruajtjen e jetëgjatësisë së baterisë në pajisje të tilla si , pajisjet IoT dhe laptopët. Kjo është veçanërisht e dobishme kur pajisjet kanë burime të kufizuara të energjisë.

Kapacitet më i lartë i rrjetit: Wi-Fi 6 prezanton një veçori të quajtur Target Wake Time (TWT), e cila lejon pajisjet të planifikojnë komunikimin e tyre me pikën e hyrjes, duke përmirësuar kapacitetin e përgjithshëm të rrjetit. Kjo është veçanërisht e dobishme në mjedise me densitet të lartë me pajisje të shumta të lidhura.

Standardet më të fundit të sigurisë Wi-Fi 6 përmban një protokoll të përditësuar sigurie, WPA3, e cila ofron mbrojtje më të madhe kundër sulmeve kibernetike. Ndihmoni t'i mbani të sigurta të dhënat tuaja të ndjeshme dhe mbani veten të mbrojtur nga kërcënimet dhe sulmet online.

Pajisja Nokia XGSPON

Wi-Fi 6 ofrohet nëpërmjet pajisjes XGSPON (10 Gigabit symmetrical passive optical network) e cila ofrohet në bashkëpunim me markën ndërkombëtare Nokia (Nokia XS-2626G-B).

Kjo paisje mundeson nje lidhje të shpejtë dhe të besueshme me valë të brezit të frekuencës WiFi 6 GHz.

 • Mbështet standardin 802.11ac për lidhje pa probleme.
 • Shpejtësia maksimale e transferimit të të dhënave Wi-Fi deri në 450 Mbps.
 • Antena të shumta të jashtme për fuqi dhe mbulim të zgjeruar të sinjalit.
 • Ofron veçori të avancuara sigurie si kriptimi WPA 3
 • Përfshin porte Ethernet për lidhjet me tela
 • Mbështet Cilësinë e Shërbimit (QoS) për prioritizimin e aplikacioneve ose pajisjeve specifike.
 • Ideale për përdorim rezidencial dhe për bizneset, duke siguruar Wi-Fi të besueshëm.
Nokia Device