Digicom sjell për herë të pare në Shqipëri shpejtësinë 2.5 Gbps

Qershor, 2023

Digicom në bashkëpunim me Nokia ka përfunduar me sukses implemetimin e teknologjisë XGSPON për hërë të parë në Shqipëri dhe Rajon. Kjo teknologji së bashku me gjeneratën e fundit Wifi 6 sjellin një realitet të ri të cilësisë së internetit për familjet dhe bizneset shqiptare, shumë më të shpejtë, më të sigurt, dhe stabël për më shumë shërbime e pajisje njëkohësisht. Duke ndarë një vizion të përbashkët europian, përmes këtij investimi bëjmë të mundur ndërtimin e Shoqërisë Digitale Gigabit tani edhe në Shqipëri. Vizioni ynë shkon përtej klientëve tanë për një cilësi superiore të internetit për të gjithë, me standartet më bashkëkohore europiane.

Infrastruktura jonë e rrjetit siguron shpejtësinë më të lartë dhe të qëndrueshme të internetit, duke ju ofruar besueshmërinë dhe stabilitetin që meritoni. Nëse jeni adhurues i lojrave online, punoni nga shtëpia apo në zyrë, dëshironi të keni në lidhje shumë paisje apo përdorues, paketa jonë e internetit 2,5 Gbps është zgjedhja ideale për një eksperiencë të jashtëzakonshme.

Wi-Fi 6, i njohur gjithashtu si 802.11ax, është gjenerata e fundit e teknologjisë Wi-Fi e cila është projektuar për të ofruar shpejtësi më të larta, kapacitet më të madh të rrjetit dhe rritje të jetëgjatësisë të batersië së paisjeve.

Këtu janë disa veçori dhe përfitime kryesore të Wi-Fi 6:

  • Shpejtësi më të larta:Wi-Fi 6 mund të ofrojë shpejtësi më të larta me valë në krahasim me standardet e mëparshme Wi-Fi. Ai përdor teknika të avancuara si aksesi i shumëfishtë i ndarjes së frekuencës ortogonale (OFDMA) dhe MIMO për të mundësuar transmetimin më efikas të të dhënave dhe mbështetjen e shumë pajisjeve në të njëjtën kohë.
  • Përmirësimi i efikasitetit të energjisë:Wi-Fi 6 përfshin veçori si Target Wake Time (TWT) dhe mekanizma për të optimizuar dhe kursyer energjine, të cilat ndihmojnë në ruajtjen e jetëgjatësisë së baterisë në pajisje të tilla si , pajisjet IoT dhe laptopët. Kjo është veçanërisht e dobishme kur pajisjet kanë burime të kufizuara të energjisë.
  • Kapacitet më i lartë i rrjetit:Wi-Fi 6 prezanton një veçori të quajtur Target Wake Time (TWT), e cila lejon pajisjet të planifikojnë komunikimin e tyre me pikën e hyrjes, duke përmirësuar kapacitetin e përgjithshëm të rrjetit. Kjo është veçanërisht e dobishme në mjedise me densitet të lartë me pajisje të shumta të lidhura.
  • Standardet më të fundit të sigurisëWi-Fi 6 përmban një protokoll të përditësuar sigurie, WPA3, e cila ofron mbrojtje më të madhe kundër sulmeve kibernetike. Ndihmoni t’i mbani të sigurta të dhënat tuaja të ndjeshme dhe mbani veten të mbrojtur nga kërcënimet dhe sulmet online.

Në kuadër të këtij investimi të rëndesishëm për kompaninë, u zhvillua një trajnim për stafin ku secili u informua në detaj për këtë inovacion teknologjik. Ne jemi të përkushtuar për të ofruar trajnime të nivelit të lartë stafit tonë, duke ndihmuar ata të zhvillojnë aftësitë dhe të sjellin inovacione në punën e tyre.

slide 1
Image Slide 1
Image Slide 3
Image Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow