Njeriu i cili zbuloi se kompjuteri 30 vjeçar Apple akoma punon! - Digicom Fiber
Zyrat Qendrore,
Rruga Papa Gjon Pali II,
ABA Business Center, Tirane
Kujdesi ndaj klientit: +355 45 600 110
Posta elektronike
contact@digicom.al

Njeriu i cili zbuloi se kompjuteri 30 vjeçar Apple akoma punon!

Njeriu i cili zbuloi se kompjuteri 30 vjeçar Apple akoma punon!
by

Një profesor në New Yorkut kujtoi fëmijërinë e tij pasi postoi disa imazhe të kompjuterit të tij të vjetër Apple lle në Twitter.

John Pfaff nxori nga papafingo kompjuterin e vjetër i cili kishte vite që qendronte aty dhe për habinë e tij, ai akoma punonte!

“Vendos një disk lojrash. Pyet nëse dua ta rikthej një lojë të ruajtur! Duhet të jetë 30 vjeç tani! Dhe unë jam 10 vjeç përsëri!” Shkruajti ai në twitter.

Apple IIe ishte modeli i tretë në serinë e Apple II dhe u lançua në treg në vitin 1983. Ky version përmbante veçori të tilla si aftësia për të përdorur shkronjat e mëdha dhe të vogla dhe funksionimin e plotë të tasteve Shift dhe Caps Lock.

Pfaff rivendosi lojën e Adventureland, një lojë komande me tekst e cila doli në treg  për mikro kompjuterat nga Scott Adams në vitin 1978.

“Çfarë duhet të bëj më pas,” lexon në ekran.

“Kjo është e ndërlikuar, sepse tre dekada më vonë unë nuk mund ta mbaj mend mirë se ku e lashë këtë raund të Adventureland”.

Pfaff gjeti disqe me disa lojëra të ndryshme të kohës duke përfshirë; Millionware, Neuromancer dhe Decathlon Olimpike.

Përveç gjetjes së lojërave në disqe, Pfaff i erdhi nëpër mend kopjet e ruajtura të detyrave të shkollës së tij të mesme dhe një shënim nga babai i tij i ndjerë.

“Sapo gjeta këtë letër që babai im shkruajti në vitin 1986, kur unë isha 11 vjeç në kampin veror”, shkruajti ai në twitter. “Babai im vdiq pothuajse pikërisht një vit më parë. Është e mahnitshme të hasim diçka aq ‘të zakonshme’ prej tij.

Pfaff u tregoi fëmijëve të tij për sistemin e cilësisë së mirë vintage dhe reagimi i tyre është ajo që çfarë do të presim nga një brez që ka kaluar në iPhone X.

“Djali im i madh, i cili është 9 vjeç, pyeti i habitur “ky është një kompjuter ?! “jam vërtet i surprizuar, dhe pastaj u drejtua te disketat dhe pyeti “çfarë janë ato?”

Binjakët e mi më të vegjël  vetëm qeshnin se sa qesharake u dukej e gjithë kjo.

 

Burimi: CNN