Kabëll vs Fibër Cila është më e mira për biznesin tuaj? - Digicom Fiber
Zyrat Qendrore,
Rruga Papa Gjon Pali II,
ABA Business Center, Tirane
Kujdesi ndaj klientit: +355 45 600 110
Posta elektronike
contact@digicom.al

Kabëll vs Fibër Cila është më e mira për biznesin tuaj?

Kabëll vs Fibër Cila është më e mira për biznesin tuaj?
by

Që nga kontakti me klientët, bashkëpunimi me partnerët e deri tek konferencat virtuale, shpejtësia dhe performanca e lidhjes së internetit ka një impakt definues në bërjen e biznesit. Interneti duhet të jetë diçka që punonjësit nuk e mendojnë fare – thjesht duhet të funksionojë.

Të kuptuarit e ndryshimit të diferencave mes internetit me kabëll ose fibër optike ju ndihmon të merrni vendimin më të mirë për internetin e kompanisë tuaj.

 

Shpejtësi e njëjtë Upload dhe Download

Me kabëll, duhet shumë herë më shumë kohë për të bërë upload një dokument sesa për ta bërë download. Pse? Të gjitha lidhjet e internetit me kabëll përdorin Bandwidth Asimetrik, ku të dhënat trasmetohen më shpejt në një drejtim sesa në tjetrin.

 

PSE?

Me bandwidth simetrik, fibra optike ka të njëjtën shpejtësi Upload dhe Download – duke e bërë zgjidhjen superiore për të mbështetur aplikime kritike të biznesit, back up të të dhënave, akses në aplikacionet e bazuara cloud, me shkëmbim të madh të dhënash.

 

Sinjal i Fortë

Sinjal i transmetuar me fibër optike dobësohet shumë më pak me rritjen e distancës së trasmetimit (me fishë fizike) – e cila përmirëson shumë shpejtësinë e sinjalit, qëndrueshmërinë dhe cilësinë.

 

PSE?

Sepse me lidhjen me kabëll, të dhënat udhëtojnë nëpërmjet një kablli koaksial prej bakri i cili është krijuar për të mbartur sinjalet televizive. Lidhjet me fibër i trasmetojnë të dhënat nëpërmjet dritës përmes filamenteve prej silikoni më të holla se një fije floku.

 

Një internet i paqëndrueshëm është i keq për biznesin.

Qëndrueshmëria e internetit mund të bëjë diferencën mes një klienti të lumtur dhe nje klienti të palumtur.

Nëse jeni duke bërë një konferencë virtuale mund të jetë vendimtar ne suksesin e mbledhjes ose mund të kthehet në një humbje të madhe kohe. Më e keqja, një network i paqëndrueshëm mund ti kushtojë biznesit tuaj para.

 

Shpejtësia

Shpëjtësitë e përgjithshme të internetit me kabëll janë gjithmonë më të ngadalta se shpejtësitë e ofruara nga fibra. Shpejtësitë e internetit me kabëll variojnë nga 1-15 Mbps.

Në krahasim, fibra është super e shpejtë duke ofruar shpejtësi nga 50 Mbps deri ne 1000 Mbps. Shpejtësitë e pakrahasueshme të fibrës lejojnë një numër të madh përdoruesish të lidhen në të njëjtin rrjet njëkohësisht pa kompromentuar performancën.

 

Çmimi

Interneti me kabëll zakonisht kushton nga 1200Lekë/muaj për 2-8 Mbps. Tarifa e instalimit është ekstra. Në krahasim fibra ofron 10 fishin e shpejtësisë për afërsisht të njëjtin çmim duke filluar 1490 Lekë për 10 Mbps dhe 1990 Lekë për 50 Mbps.

 

Përfundimi

Zgjedhja e shërbimit të internetit optimal për biznesin tuaj nuk është diçka që bëhet njëherë dhe harrohet. Ndërkohë që biznesi yt zgjerohet dhe evolon dhe interneti juaj duhet të bëjë të njëjtën gjë.

 

Kliko linkun më poshtë për të parë zonën e mbulimit me fibër optike nga Digicom në Tiranë.

Zona Mbulimi